Dekens

ZigZag Babydeken

Wie mij volgt via Instagram had het daar misschien al gelezen, ik ben zwanger van ons 5de kindje. Voor het eerst krijgen we een kindje in de koudere maanden van het jaar, en dan kunnen fijne warme wollige haak en breisels natuurlijk niet ontbreken.

Aan het begin van onze zomervakantie begon ik met mijn ‘zomervakantieproject’ een babydekentje van het fijne BC Garn garen. Ik had dit garen al een tijdje liggen maar kon maar niet kiezen wat ik ervan zou maken. Toen ik dacht aan het haken van een warm babydekentje, bedacht ik dat ik dit mooie garen nog had. Een betere bestemming kon ik niet bedenken! Na 3 vakantie weken was het dekentje klaar, hieronder alle informatie.

Voor het haken van het dekentje gebruikte ik als basis het patroon van de ‘Retro Ripple’ deken van Haak maar Raak (klik HIER voor het patroon).

Gebruikte haaknaald 4.5mm. Ik zetten 120+3 lossen op en haakte het dekentje 72 toeren lang. Het dekentje heeft nu een grote van ongeveer 60 x 80 cm.

Ik gebruikte zoals gezegd garen van BC Garn, de Semilla Melange, ik bestelde deze bij Little Yarn Shop . Ik gebruikte de kleuren : Naturweiß (01), Rost (12), Schoko (13) & Senf (15). Van elke kleur gebruikte ik 1 hele bol en een heel klein beetje van een 2de bol (voor 1,5 toer).

Tip: Ik had het garen al in huis dus kon makkelijk een 2de bol aanbreken, maar als je het garen ervoor gaat kopen, zou ik van elke bol 1 kleur doen. Je dekentje word dan maar een klein beetje korter.

Ik ben heel blij met dit warme dekentje en ben inmiddels ook alweer begonnen aan 2 andere projectjes voor de kleine!

Een gedachte over “ZigZag Babydeken”

  1. Wat een heerlijke kleurtjes zo op schoot en straks bij jullie kleintje, zo bijzonder! Leuk weer een blogje van jou te lezen ook, ik volg je altijd graag :))

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s